Upitan nastavak Massine karijere

Radiosarajevo.ba
Upitan nastavak Massine karijere

Posljedice nesreće koju je doživio na kvalifikacijskom treningu u subotu pred Veliku nagradu Mađarske, mogle bi biti kobne za nastavak karijere brazilskog F1-pilota Felipea Masse.

Naime, Robert Veres, doktor koji ga je operisao nakon zastrašujućeg udarca u zaštitni zid uz stazu, izjavio je da se Massa dobro oporavlja, ali povrede koje je pretrpio na lijevom oku nije želio precizirati. Nagađa se da su iste prevelik uteg za nastavak karijere, međutim, o tome službene potvrde još uvijek nema.

Podsjetimo da je Massi život spasila kaciga nakon što je komad opruge s bolida Rubensa Barrichella otpao i odbio mu se u glavu, probivši kacigu iznad lijevog oka. Dio bolida čija je težina malo manja od kilograma pri brzini od preko 200 km/h “postao” je težak nekoliko stotina kilograma i nema sumnje da kaciga koja nije vrhunske kvalitete ne bi podnijela taj udarac.

Bild tvrdi da je vrijednost kacige proizvedene u Njemačkoj oko 12.000 eura.

U Ferrariju ne isključuju povratak Michaela Schumachera

Izgledno je da se Massa neće oporaviti na vrijeme da nastupi do kraja sezone, te da će u Ferrariju morati angažirati nekog drugog vozača. Ime koje se prvo spomenulo kao moguća Massina zamjena je ono sedmerostrukog svjetskog prvaka, Nijemca Michaela Schumachera, koji trenutno radi za talijanski tim kao savjetnik.

Šef momčadi Ferrarija Stefano Domenicali ne isključuje mogućnost da 40-godišnji Nijemac ponovo sjedne u bolid “propetog konjića”.

"Bilo bi pogrešno reći da ili ne", rekao je Domenicali, te je odbio decidirano reći postoji li mogućnost da Schumacher zamijeni Massu već na VN Europe u Valenciji 23. kolovoza.

"Nastavit ćemo o tome razmišljati ove sedmice. Ali naš je prioritet, naravno, Massin oporavak", rekao je Domenicali.

Michael Schumacher je preko svoje glasnogovornice Sabine Kehm poručio da se kroz nadolazeće dane nema namjere o tome očitovati.

Odlučniji je bio njegov menadžer Willi Weber koji je ustvrdio da je takvo što isključeno.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije