Ugledni neurohirurg o Schumacheru: "Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro"

0
Radiosarajevo.ba
Ugledni neurohirurg o Schumacheru: "Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro"
Foto: EPA - EFE / Michael Schumacher

Legendarni vozač Formule 1 i sedmostruki prvak svijeta Michael Schumacher 2013. godine doživio je tešku nesreću na skijanju i od tada se na pojavljuje u javnosti.

O njegovom zdravstvenom stanju porodica ne iznosi nikakve informacije. Sve drže u strogoj tajnosti.

Doktor Jusi Posti, finski neurohirurg, misli da Schumacher nije bio u stanju da prisustvuje nedavnom vjenčanju svoje ćerke Gine Marije kako su pisali mediji.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

"Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro. Bolesnici koji leže u krevetu postanu toliko slabi i nepokretni da ih više nije moguće izvući iz kreveta posle toliko godina", rekao je i dodao:

"To sugeriše da je vjerovatno u istom stanju tokom posljednjih deset godina. Sumnjam da se bilo šta iznenada promijenilo u ovoj fazi. Pacijenti se oporavljaju koliko mogu do dvije godine, a onda se obično utvrđuje stepen oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju vrlo eksperimentalni modeli".

[related][/related]https://radiosarajevo.ba/magazin/showbiz/michael-schumacher-opet-izlazi-u-javnost-sve-to-zbog-ljepotice-iz-srebrenice/563549

Posti kaže da je pročitao da Schumacher komunicira očima.

"Postoji nekoliko posljedica oštećenja mozga. Na primjer, pacijent ne želi da komunicira ni s kim osim sa svojom užom porodicom. Može da se dogodi i da niko osim njegove porodice ne može dovoljno stimulisati pacijenta da komunicira na smislen način", objasnio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije