Sin legendarnog Michaela Schumachera u problemu: Ostao bez ekipe u Formuli 1

0
Radiosarajevo.ba
Sin legendarnog Michaela Schumachera u problemu: Ostao bez ekipe u Formuli 1
Twitter / Mick Schumacher

Imali su mogućnost produžiti ugovor na još godinu dana, ali američki konstruktor HAAS odlučio se zahvaliti na saradnji Micku Schumacheru (23) koji će sreću morati potražiti negdje drugdje.

Ove je sezone osvojio 12 bodova, a imao je i nekoliko težih sudara u kojemu je izgubio dosta novaca ekipe.

Podsjetimo, Kevin Magnussen (30) 'uletio' je u ekipu nakon što je Nikita Mazepin (23) morao otići, a pokazao se kao jako dobra zamjena te je dosad osvojio 25 bodova i imao nekoliko vrhunskih nastupa.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Tako su se Gunther Steiner i ekipa odlučili zamijeniti mladog Nijemca, na čije su mjesto doveli - iskusnijeg. Pridružio im se Nico Hülkenberg (35) koji je dosad 181 put startao u Formuli 1, a vozio je za Williams, Force Indiju, Sauber i Renault.

Posljednje ga tri godine pamtimo kao rezervnog vozača Aston Martina, odnosno prijašnjeg Racing Pointa s pet nastupa u posljednje dvije godine umjesto Sebastiana Vettela (35). Ima negativni rekord odvoženih utrka bez ijednog postolja, a u karijeri je imao i dosta nesuglasica s Magnussenom pa je pitanje kako će reagirati u istoj momčadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije