Senzacija u Australiji: Verstappen nije završio utrku, Sainz prekinuo njegov čudesni niz

0
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Australiji: Verstappen nije završio utrku, Sainz prekinuo njegov čudesni niz
Foto: EPA - EFE / Sainz slavi pobjedu

Carlos Sainz pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melbourneu, a s Ferrarijem je Španac prekinuo niz od devet pobjeda trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena u Red Bullu, koji je odustao problema s kočnicama.

Drugi je bio Sainzov timski kolega Monežanin Charles Leclerc, a treći Britanac Lando Norris u McLarenu.

Španac je do pobjede došao samo dvije sedmice nakon operacije slijepog crijeva, zbog čega je propustio posljednju utrku u Saudijskoj Arabiji, a njegov nastup u Melbourneu bio je pod znakom pitanja do petka.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ipak, odvezao je besprijekornu vožnju na stazi Albert Park i iskoristio Verstappenov poklon. Nizozemac je morao je odustati zbog požara na kočnicama.

"Ovo sve pokazuje da je život ponekad lud. Sve što se događalo na početku godine, postolje u Bahreinu, pa slijepo crijevo, pa povratak, pobjeda... bilo je kao na ringišpilu. Ali uživao sam i svim bih vozačima preporučio da ove zime odstrane slijepo crijevo", kazao je Sainz.

Bila je to prva dvostruka pobjeda Ferrarija nakon dvije godine, a posljednji put tako su slavili u Bahreinu 2022. kada su oba bolida Red Bulla rano završila utrku. Ovaj put drugi vozač Red Bulla Sergio Perez zauzeo je peto mjesto.

U ukupnom poretku i dalje vodi Verstappen (51 bod), ispred Pereza (36) i Leclerca (28).

[twitter]https://twitter.com/F1/status/1771789318639501401[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije