Schumacher: "Zdravlje je najvažnije"

Radiosarajevo.ba
Schumacher: "Zdravlje je najvažnije"

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher uoči svog povratka na F1 staze u 40. godini najavio je kako će mu zdravlje ipak biti najvažnije, a ne rezultati, jer tako je obećao ženi.

Nijemac Michael Schumacher kaže da je zadovoljan s dosadašnjim odrađenim pripremama za veliki povratak u Formulu 1 i nastup na utrci u Valenciji 23. avgusta.

Na Velikoj nagradi Europe će Schumacher odraditi svoj prvi nastup u momčadi Ferrarija nakon umirovljenja 2006. godine.

"Već sam izgubio tri kilograma, iako je za mene i važno da sam ojačao mišiće. Sve u svemu, rad na treninzima odvijao se prilično dobro", piše Schumi na svojoj web-stranici.

Ipak, nije baš sve dobro. Još uvijek osjeća manje bolove u vratu, koji su posljedica pada s motocikla na Superbike utrci u Njemačkoj u februaru.

"Moram priznati da mi je vrat još malo ukliješten. Nosit ću zbog toga steznik jer je zdravlje na prvom mjestu. To je dio dogovora koji sam postigao s Ferrarijem, ali i sa svojom suprugom!", rekao je sedmostruki svjetski prvak.

Usprkos tih manjih zdravstvenih poteškoća, 40-godišnji Nijemac ne može dočekati povratak na staze...

"Želio bih se zahvaliti svim navijačima koji mi drže fige za uspješan povratak, njihove su reakcije bile vrlo pozitivne. Doista je čudesno kakvu sam podršku dobio iz cijelog svijeta", zaključio je Schumacher koji će po utrci zarađivati, a isto toliko novca dobiće za pobjedu.

Schumacher će produžiti ugovor s timom iz Maranella na funkciji stručnog savjetnika, prenosi Eurosport.

Ecclestone: "Schumi će održati vozačke instrukcije"

Povratak Michaela Schumachera gotovo u nekoliko minuta snažno je odjeknuo širom cijelog sportskog svijeta, no prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone tvrdi kako je to samo djelić onog što nas čeka nakon Valencije...

"Poznajem Michaela i uvjeren sam da se ne bi vratio da ne misli kako još uvijek može biti kompetitivan, a ja sam siguran da može. Naravno čekujem i poneku besplatnu vozačku instrukciji ostatku društva već na njegovoj prvoj utrci", sa osmjehom na licu započeo je Bernie Ecclestone.

Velika je to i medijska stvar za vodstvo Formule 1 s čime se slaže i Berni koji ipak napominje da je odlukom Michaela doslovce ostao šokiran kao i njegov menadžer, Willi Weber: "Niti jedan od nas nije očekivao ovakvu odluku, a mislim da niti sam Schumacher nije razmišljao o povratku do razgovora sa predsjednikom Ferrarija. Mislim da ga je upravo Luca uvjerio."

"Oduvijek je bio popularan, svojevrsna ikona sporta. Bez obzira koliko puta i na koji način pobjeđivao ljudi su ga oduvijek voljeli i poštovali i zato se potpuno slažem s vama kad kažete da će njegova povratnička utrka vjerojatno srušiti sve rekorde gledanosti Formule 1", zaključio je Ecclestone.

U svakom slučaju čeka nas prava poslastica - okršaj jednog od najvećih vozača Formule 1 u povijesti sa mladim "lavovima" kakvi su Lewis Hamilton ili pak Sebastien Vettel, vozač koji u rodnoj Njemačkoj nosi vrlo zanimljiv nadimak - Baby Schumi.

dnevnik.hr/sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije