Schumacher se priprema u kartingu

Radiosarajevo.ba
Schumacher se priprema u kartingu

Nakon što su mu zabranili testiranje novog F60 bolida Ferrarija, Michael Schumacher uskočio je u karting i polako se priprema za Veliku nagradu Europe koja se vozi 23. avgusta u Valenciji.

40-godišnji Schumacher ima problema s vratom kojeg je povredio u februaru nakon pada s motora, i još uvijek nije sigurno hoće li mu doktori uopšte dopustiti nastup u Valenciji, ali legendarni Schumi svejedno se ozbiljno priprema za veliki povratak.

"On još uvijek nije siguran hoće li njegov vrat izdržati. Hoće li se vratiti ovisit će o liječničkom pregledu i dijagnozi", izjavila je njegova glasnogovornica Sabine Kehm njemačkoj novinskog agenciji SID.

"Zadovoljan sam treninzima, ali vrat me i dalje boli. To moramo uzeti u obzir jer zdravlje je prioritet. Takav je moj dogovor sa Ferrarijem, kao i sa mojom suprugom Corinnom", objavio je Schumi na svojoj službenoj strani.

Vezano: Schumacher: "Zdravlje je najvažnije"

Tako je Nijemac, kad mu već ne dopuštaju testiranje novog F60 bolida, odlučio malo voziti karting u društvu Ferrarijevog test vozača Luce Badoera.

"Karting ima jako dobar efekt, tako da sam odlučio uskočiti u karting Tony Kart ekipe u Lunatu i malo testirati. Za mene u ovom trenutku nema boljeg treninga: upravljanje volanom na kartingu puno je teže nego na bolidu Formule 1", napisao je Schumi na svojoj službenoj stranici te dodao:

"Također je bilo i užasno vruće, a takva se temperatura očekuje i u Valenciji", zaključio je sedmerostruki svjetski prvak, čiji se povratak željno iščekuje u svijetu Formule 1. Prodaja karata u Valenciji mnogostruko je povećana nakon što su ljubitelji F1 saznali da će Nijemac voziti.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije