Schumacher prelazi u Brown GP?

Radiosarajevo.ba
Schumacher prelazi u Brown GP?

Ferrari prolazi kroz teško razdoblje, a njemački mediji između ostalih za to krive i Michaela Schumachera, koji u Ferrariju obnaša dužnost stručnog savjetnika vozača.

Nakon dvije utrke Ferrari nije osvojio ni boda u novoj sezoni. Sve su još začinili s čitavim nizom glupih pogrešaka, od kojih su dvije najgluplje bile Massino neizlaženje na stazu tokom posljednjih minuta prvog kruga kvalifikacija te Raikkonenov prerani prelazak na kišne gume tokom utrke.

Takva klima mogla bi dovesti do odlaska Schumija iz Maranella, s obzirom da ima ugovor samo do kraja ove godine.

Pregovore oko novog ugovora s Ferrarijem Schumi će obaviti na polovici sezone, ali već su se pojavila nagađanja kako bi Nijemac sljedeće sezone mogao preći k svom starom prijatelju Rossu Brawnu, koji vrlo uspješno vodi novu momčad Brawn GP, prenosi F1live.com.

Genijalni Brawn jedan je od zaslužnih za Schumijevu vladavinu, budući da je bio uz njega i u doba Benettona i u doba Ferrarija. Nijemac se selio zajedno s Brawnom, a sada bi mu se mogao pridružiti u novm timu.

Ipak, vodeći čovjek svjetskog prvenstva Jenson Button tvrdi da Brawn GP-u Schumacher nije potreban.

"Mi već dugo vozimo utrke i dobro znamo što nam je potrebno za pobjedu", zaključio je Britanac, pobjednik prve dvije utrke nove sezone formule 1.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije