Schumacher potvrdio povratak

Radiosarajevo.ba
Schumacher potvrdio povratak

Sedmerostruki prvak svijeta Michael Schumacher vraća se u Formulu 1. Ferrari je dao obavijest da su Nijemca odredili kao zamjenu za nesretnog Felipea Massu.

Govorilo se o toj mogućnosti proteklih dana, ali je djelovala pomalo nerealno obzirom da je i Nijemac preko agenata demantirao takve tvrdnje.

Izgledala je nekako realnija mogućnost dolaska Fernanda Alonsa. Ipak, danas popodne je Ferrari dao obavijest da je upravo sedmerostruki prvak svijeta zamjena za Felipea Massu. U obavijesti se navodi da će Schumacher zamjenjivati Brazilca sve dok on ne bude u stanju vratiti se u bolid.

Schumacher je nedugo potom potvrdio vijest i rekao zašto se odlučio vratiti: "Pričao sam sa Domenicalijem i Montezemolom danas popodne i odlučili smo da ću se ja vratiti kako bih zamijenio Massu. Najvažnije je u svemu tome da su vijesti o Felipeu pozitivne. Želim mu sve najbolje. Što se mene tiče, istina je da je za mene Formula 1 zatvoreno poglavlje, ali zbog zahvalnosti prema timu nisam mogao ignorisati ovakvu nesretnu situaciju. Volim se takmičiti i jedva čekam da počne ovaj izazov."

Povratak Michaela Schumachera u bolid Formule 1 najveći je u istoriji Formule 1, ali i sporta općenito.

Posljednju je utrku Schumi je odvozio na brazilskom Interlagosu 22. oktobra 2006. godine. Te je godine po drugi put uzastopno izgubio titulu od Fernanda Alonsa.

Boje talijanskog tima Nijemac će braniti već 23. avgusta na VN Europe u Valenciji.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije