Rosberg slavio u Rusiji i dostigao rekord Senne na 22. godišnjicu smrti Brazilca

Radiosarajevo.ba
Rosberg slavio u Rusiji i dostigao rekord Senne na 22. godišnjicu smrti Brazilca
/ Foto: Mercedes
Njemački vozač održao stopostotan učinak u 2016. godini...

Nastavlja se sjajna serija Nica Rosberga. Njemački vozač održao je stopostotan učinak u 2016. godini pobijedivši i na četvrtoj utrci – Velikoj nagradi Rusije u Sočiju.

Ovim trijumfom Nico Rosberg se izjednačio sa velikanima koji su pobijedili na četiri uvodne trke sezone – Ayrtonom Sennom (danas je 22. godišnjica od njegove smrti), Nigelom Mansellom i Michaelom Schumacherom.

Zapravo je pitanje pobjednika bilo riješeno već u kvalifikacijama kada je Lewis Hamilton, Rosbergov timski drug iz Mercedesa, zbog problema sa motorom ostao tek na 10. startnoj poziciji.

To znači da je Rosberg trebao samo održati najbolju startnu poziciju i mirno trku privesti kraju.

Start utrke obilježio je drugi uzastopni žestoki okršaj Sebastiana Vettela (Ferrari) i Daniila Kvyata (Red Bull). Ovaj put se ruski vozač dva puta uzastopno zabio u četverostrukog svjetskog prvaka i izbacio ga iz utrke.Hamilton se vrlo brzo probio na drugo mjesto ali je Rosberg bio nedostižan.

Na posljednju stepenicu postolja plasirao se Kimi Räikkönen (Ferrari), dok su bodove osvojili i Bottas (Williams), Massa (Williams), Alonso (McLaren), Magnussen (Renault), Grosjean (Haas), Perez (Force India) i Button (McLaren).

Ukupni poredak nakon četiri utrke: Rosberg 100, Hamilton 57, Räikkönen 43, Ricciardo 36, Vettel 33, Massa 32, Grosjean 22, Kvyat 21, Bottas 19…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije