Renault suspendovan na jednu utrku

Radiosarajevo.ba
Renault suspendovan na jednu utrku

Svjetska automobilistička federacije (FIA) suspendovala je ekipu Renaulta na jednu utrku zbog kršenja sigurnosnih procedura tokom jučerašnje utrke Formule 1 u Mađarskoj.

Kazna je uslijedila nakon što je Renault Fernanda Alonsa pušten iz pit-stopa, iako mu prednja desna guma nije bila dobro pričvršćena, zbog čega je i otpala u sljedećem krugu.

Na osnovu radio razgovora između Alonsa i njegovog tima, sudije utrke utvrdili su da je Renault bio upoznat s problemom, ali unatoč tome ekipa nije poduzela ništa kako bi se eventualni incident spriječio.

Renault je najavio žalbu, a ukoliko ona ne bude uvažena francuski tim propustit će sljedeću utrku Formule 1 koja se vozi 23. avgusta u Valenciji.

Na ovako strogu kaznu vjerojatno je utjecala i pogibija mladog Britanskog vozača Formule 2 Henryja Surteesa, koji je prije tjedan dana poginuo na utrci u Engleskoj kada ga je u glavu pogodio kotač koji je otpao s drugog bolida.

Vezano:

Hamiltonu prva pobjeda sezone na VN Mađarske

Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno

VN Mađarske: Massa povrijeđen, Alonso prvi u kvalifikacijama (VIDEO)

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije