Renault R.S.17: Cilj je peto mjesto u poretku konstruktora

Radiosarajevo.ba
Renault R.S.17: Cilj je peto mjesto u poretku konstruktora
/ Foto: Renault F1
Poslije Saubera, bolid za novu sezonu Formule 1 otkrio je i Renault. Novi Renault R.S.17 nastao je u skladu s izmijenjenim tehničkim pravilima za 2017. godinu, pri čemu u oči upadaju niže i šire zadnje krilo te šire gume.

Nakon što se prije nešto više od godinu dana, kupovinom Lotusa, Renault vratio kao konstruktor u "najbrži cirkus", uspjehe niko nije očekivao u prvoj sezoni.

Prošla godina iskorištena je za konsolidaciju tehničkog kadra, u zimskoj pauzi u fabrici u engleskom Enstoneu posao je pronašlo 110 novih radnika, među kojima je i Peter Machin, bivši aerodinamičar Red Bulla.

Renault je dugoročno postavio planove, prema kojima bi 2020. trebali osvojiti titulu, 15 godina nakon što je to prvi put uspjelo Fernandu Alonsu u francuskom bolidu.

Cyril Abiteboul, čelni čovjek Renault F1 tima, kao cilj za ovu sezonu postavio je osvajanje petog mjesta u poretku konstruktora.

U tome bi trebao pomoći novi vozač Nico Hülkenberg koji se pridružio starosjediocu – Britancu Jolyonu Palmeru.

Prva utrka nove sezone Formule 1 na programu je 26. marta u australskom Melbourneu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije