Renault priznao krivicu?

Radiosarajevo.ba
Renault priznao krivicu?

Renault F1 tim je danas potvrdio da su upravitelj tima, Flavio Briatore, i glavni direktor inženjeringa, Pat Symonds, napustili tim.

Spomenuti dvojac se posljednjih dana nalazi pod FIA-inom istragom o mogućem namještavanju prošlogodišnje V.N. Singapura, na kojoj su, navodno, od svog vozača Nelsona Piqueta Juniora zatražili da namjerno izazove nesreću kako bi Fernando Alonso izlazak sigurnosnog automobila na stazu iskoristio za probijanje na vrh poretka, a potom i pobjedu.

"ING Renault F1 tim ne želi raspravljati o nedavnim FIA-inim optužbama u vezi prošlogodišnjeg singapurskog Grand Prixa," objavila je francuska momčad u pismenoj izjavi.

Prije saslušanja FIA-inog motorsportskog vijeća u Parizu 21. septembra ove godine, tim neće davati nikakve daljnje komentare."

Čini se da je odlaskom Flavio Briatore priznao krivicu za namještanje utakmice. On je do sada poricao sve optužbe, a čak je i najavio tužbu protiv mladog Brazilca i njegovog slavnog oca.

Vezano:
Renault pod istragom za namještanje utrke
Ko je osmislio namještaljku? (VIDEO)
Mosley: Piquet dobija imunitet ako kaže istinu o Renaultu

f1-hr.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije