Red Bull odustaje od titule

Radiosarajevo.ba
Red Bull odustaje od titule

Nova dvostruka pobjeda Brawn GP-a dotukla je ambicije Red Bulla. Matematika Red Bullu još uvijek pruža nadu, ali vlasnik tima Dietrich Mateschitz ne želi vjerovati u čuda. Rubens Barrichello i Jenson Button pokorili su Monzu i odjurili u vjerojatno međusobni dvoboj za naslov svjetskog prvaka. Jasno, razlika je u poretku konstruktora dodatno narasla.

Mark Webber je izletio u prvom krugu, a Sebastianu Vettelu je Lewis Hamilton darovao jedan bod. Premalo je to da bi Austrijanac bio zadovoljan. Međutim, tvrdi da je prvenstvo bilo izgubljeno i prije Velike nagrade Italije.

"Naši su motori slabiji, a dio naše nemogućnosti da se borimo za naslove leži u pravilu o ograničenju broja motora na osam. Prošla su vremena kada je jedna ekipa mogla dominirati tokom cijele sezone. Danas jedan bolid ne može biti najbrži na svim stazama. Svi osciliraju", objasnio je svoje razmišljanje.

Do kraja sezone ostale su četiri utrke, a Red Bull čekaju nove poteškoće: "Kao prvo, dobit ćemo kaznu od deset mjesta u startnom poretku zbog korištenja devetog motora. Ne možemo isključiti pobjedu, ali teško da će naši vozači do vrhunskih rezultata".

"Ne možemo se niti pripremati kako treba jer moramo čuvati motore. Utrkujemo se pod vrlo neobičnim okolnostima. Ova sezona jasno pokazuje da najbolji bolid i najbolji vozači ništa ne jamče".

Red Bull i dalje razmatra s kakvim će motorima ući u novu sezonu. Odlučit će između dosadašnjih Renaultovih i Mercedesovih, koji se u posljednje vrijeme pokazuju vrlo dobrima.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije