Red Bull i Toro Rosso spremni za bojkot

Radiosarajevo.ba
Red Bull i Toro Rosso spremni za bojkot

Dietrich Mateshitz, vlasnik Red Bull Racinga i Scuderije Toro Rosso, potvrdio je kako se njegove momčadi neće prijaviti za takmičenje iduće sezone ukoliko se ne dođe do određenih promjena unutar pravila o ograničenom budžetu.

Mateshitzeve momčadi su stale uz rame Toyoti, koja je još prekjučer potvrdila svoju namjeru ne prijavljivanja za sezonu 2010.

"Ako predložena pravila za sezonu 2010. ostanu nepromijenjena, tada nećemo pristupiti prvenstvu iduće godine", rekao je Mateshitz u razgovoru s novinama Salzburger Nachrichten.

"Pretpostavljam da će istu stvar učiniti i tvornički timovi, stoga bi na idućem prvenstvu mogle pristupiti samo dva ili tri postojeća tima", dodao je on.

Uvjeti za 2010. su trenutno nemogući za potpisivanje (prijavnice), ali nadam se da će se prije isteka krajnjeg roka (29. maja) održati sastanak i dogovoriti nagodba.

Timovi i predsjednik FIA-e, Max Mosley, trebali bi se sastati prije iduće utrke u Monaku, te pronaći kompromisno rješenje. Ukoliko sastanak ne urodi plodom, tada bi najvjerojatnije mogli vidjeti bojkot BMW Saubera, Ferrarija, Renaulta, McLarena, Toyote, Red Bulla i Toro Rossa. Preostale tri momčadi - Brawn GP, Force India i Williams - bi se vrlo vjerojatno mogle prijaviti za takmi;enje iduće sezone, ali ne zato što podržavaju ograničeni budžet, već zbog toga što im takmičenje u Formuli 1 predstavlja osnovnu poslovnu djelatnost, bez koje, kao ekipe, ne bi ni postojale.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije