Raikkonen: Ferrari više ne razvija bolid

Radiosarajevo.ba
Raikkonen: Ferrari više ne razvija bolid

Uoči Velike nagrade Belgije Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen priznao je da će njegov tim teško pobijediti McLaren u borbi za treću poziciju u poretku konstruktora.

Nakon katastrofalnog starta sezone, Ferrari i McLaren su se na posljednjih nekoliko utrka oporavili i njihovi vozači konačno se bore za pobjede. I dok su Brawn GP i Red Bull u ukupnom poretku konstruktora odmakli, dva slavna tima bore se za treće mjesto, a Ferrari ima pet bodova prednosti ispred McLarena. Ipak, forma britanskog tima u zadnje je vrijeme vrhunska i Hamiltonova ekipa favorit je u tom duelu.

Svjestan je toga i Raikkonen.

"Još uvijek smo ispred McLarena u ukupnom poretku. To je i naš cilj, ali bit će ga teško ostvariti, ako uzmemo u obzir da smo prestali razvijati bolid za ovu sezonu i koncentrišemo se na sljedeću sezonu", priznao je finski vozač i dodao: "Za par dana vozi se Velika nagrada Belgije. Cilj nam je ostvariti isto što i na prošloj utrci: mjesto na podiju. Ja zaista uživam u pobjeđivanju, ali i treće mjesto te može razveseliti."

Raikkonen je još jednom prokomentarisao posljednju utrku sezone u Valenciji, na kojoj je ostvario izvrstan rezultat.

"Startali smo sa šeste pozicije, imali dobar star i još se probili za jednom mjesto. Uspjeli smo završiti na podiju, što očekivati više od toga?", zaključio je bivši svjetski prvak iz 2007. godine.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije