Raikkonen: Ferrari će sigurno zabilježiti pobjedu u sezoni

Radiosarajevo.ba
Raikkonen: Ferrari će sigurno zabilježiti pobjedu u sezoni

Kimi Räikkönen, bivši svjetski prvak u Ferrarijevom bolidu, siguran je da će "propeti konjić" ostvariti pobjedu ove sezone koja je za talijanski tim započela vrlo loše.

Nakon obećavajućeg nastupa na VN Monaka proteklog vikenda i osvojenog trećeg i četvrtog mjesta, postalo je jasno da talijanskoj ekipi slijede bolji dani. Početak sezone donio je hrpu problema, ali nakon što je bolid znatno poboljšan na utrci u Španiji Finac je postao optimist.

"Nisam zadovoljan s trećim mjestom u Monte Carlu. Naravno da je to naš daleko najbolji nastup ove sezone, ali znam da se možemo uspeti na sam vrh. Kada su vodeći u prvenstvu već toliko odmakli, za nas u obzir dolaze samo pobjede. Ostvaren je podij lijepa nagrada za cijeli tim i konačno se isplatio silan trud koji smo uložili posljednjih sedmica", rekao je biv[i svjetski prvak.

Kimi je mišljenja da su pobjedu u Monacu propustili u subotu: "Kvalifikacije su u Monte Carlu daleko važnije nego na ostalim stazama, a ispustili smo "pole position" za samo 25 hiljadinki. Ne krenuti s prve pozicije znači da nećete ni pobijediti. Osim toga, biti u prvom startnom redu ne pomaže baš na ovoj stazi."

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije