Dakar Rally: Preminuo poznati francuski motociklista

0
Radiosarajevo.ba
Dakar Rally: Preminuo poznati francuski motociklista
Foto: gpblog.com / Pierre Cherpin

Francuski motociklista Pierre Cherpin preminuo je od posljedica povrede u nesreći tokom utrke Dakar Rally u Saudijskoj Arabiji.

Cherpin je stradao prije pet dana na 178. kilometru sedme etape utrke koja je vožena iz Haʼila ka Sakaki. Tokom petodnevne hospitalizacije u Sakaki, Cherpin je u više navrata operisan i bio je u vještačkoj komi.

Organizatori utrke saopćili su da je 52-godišnji Cherpin preminuo dok je ambulantnim helikopterom transportovan iz Džede u Lille.

Cherpin je četvrti put nastupao na Dakar Rallyju u Saudijskoj Arabiji, a organizatori utrke su naveli kako je riječ o preduzetniku i zaljubljeniku u motociklizam koji je bio vođen isključivo ambicijom da doživi avanturu.

“Amater sam. Ne zanimaju me pobjede, već da otkrivam krajolike koje drugačije ne bih imao priliku vidjeti. Uzbudljivo je voziti motocikl, osjetiti strast i upoznavati samog sebe“, kazao je Cherpin nedavno pored početak Dakar Rallyja, prenosi scsport.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije