Piquet: Renault nije vodio Briatore, nego Alonso!

Radiosarajevo.ba
Piquet: Renault nije vodio Briatore, nego Alonso!

FOTO: Guardian

Nelson Piquet stariji, otac Nelsinha koji se našao usred skandala namještanja Velike nagrade Singapura, tvrdi da je Fernando Alonso bio taj koji je vodio sve konce u Renaultu, a ne kažnjeni Briatore.

I dok Fernando Alonso polako pakuje kofere i seli iz Renaulta u talijanski Ferrari, 'slučaj Piquet' i dalje pobuđuje mnogo kontroverze. Naime, Španac koji je profitirao namjernim zabijanjem u zid Nelsinha Piqueta nije kažnjen, jer navodno nije ništa znao niti sudjelovao u namještanju. Za razliku od Briatorea koji je dobio doživotni izgon iz Formule 1.

U priču se uključio i otac Nelson Piquet stariji, koji brani vlastitog sina i tvrdi da se skandal nije mogao izbjeći.

"Ovo je nešto što se ne smije događati u automoto utrkama. U svojoj karijeri ne bih nikad pristao na takvo nešto, ali on je bio pod velikim pritiskom", započeo je odbranu svog sina Piquet stariji te dodao:

"Za njega je to bila jako loša godina, zbog favoriziranja Alonsovog bolida u ekipi. Ekipu zapravo uopće nije vodio Briatore, nego Alonso!"

Bivši svjetski prvak uvjeren je kako njegov sin nije došao na ideju zabiti se u zid, kako tvrde neki anonimni izvori iz Renaulta.

"Briatore mu je došao dva sata prije utrke i rekao: ako želiš pomoći ekipi onda to napravi. On je to napravio pod velikim pritiskom Renaulta", tvrdi nezadovoljni otac, jer karijera njegovog sina u Formuli 1 u ovom se trenutku čini zapečaćena.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije