Piquet dobio otkaz u Renaultu

Radiosarajevo.ba
Piquet dobio otkaz u Renaultu

Ekipa Renaulta je uručila otkaz svom, sada već bivšem vozaču, Nelsonu Piquetu jr., a ovaj potez je potvrdio i sam vozač:

"Primio sam obavijest Renault F1 tima u kojoj su iskazali namjeru sprječavanja mojeg daljnjeg natjecanja za njih tokom aktualne sezone. Želim se zahvaliti manjoj grupi ljudi koja me podržavala i s kojom sam surađivao u Renaultu F1, iako je očito kako s velikim razočaranjem primam ovu vijest", rekao je Piquet.

Nakon što je od šefa Renaulta Flavija Briatorea saznao da tim na njega više ne računa sin legendarnog brazilskog F1 vozača i trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta svog je bivšega šefa nazvao svojim krvnikom.

"Željeli su me spriječiti da nastavim voziti za njih ove sezone. Od Briatorea sam očekivao riječi potpore i ohrabrenja, očekivao sam i priliku. U mom je slučaju sve to bilo obrnuto, Flavio Briatore bio je moj krvnik", rekao je Nelsinho Piquet.

Još prošle godine je, u svojoj premijernoj sezoni, Piquet često izjavljivao da se u timu osjeća uz Fernanda Alonsa, dvostrukog svjetskog prvaka, kao “drugi vozač”, te da se to do danas nije promijenilo.

"Morao sam se nositi sa situacijama koje su, u najmanju ruku, bile čudne. Na kraju mog najgoreg životnog perioda osjećam olakšanje i priliku da karijeru nastavim na pravome putu, te da pokušam vratiti reputaciju vozača-pobjednika", rekao je Piquet koji ove sezone nije osvojio niti jedan bod.

Pretpostavlja se da će se 24-godišnji Brazilac sljedeće sezone vratiti u Formulu 1 kao vozač BMW-Saubera koju želi kupiti njegov otac.

f1-hr.com/sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije