Oluja odgodila utrku u Kataru (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Oluja odgodila utrku u Kataru (VIDEO)

U posljednje vrijeme organizatori automoto utrka zbilja nemaju sreće. Nakon što je prekinuta VN Malezije formule 1, slično se dogodilo i u Katru na MotoGp-u.

Zbog staze koja se pretvorila u močvaru prvi Grand Prix sezone odgođen je i trebao bi se voziti u ponedjeljak u 21,00 sat po našem vremenu.

Kiša je pokvarila cjelokupni nedjeljni program. Utrka klase 125cc prekinuta je nakon samo 4 kruga i Ianonne je proglašen pobjednikom, ispred Simona i Cortesea. U klasi 250cc također se nije odvezla puna utrka, nego samo 13 krugova, a slavio je Hector Barbera, ispred Cluzela i Di Meglija.

MotoGP utrka trebala bi biti kruna cijelog motociklističkog vikenda. S prve startne pozicije kreće Australac Casey Stoner, a u stopu će ga slijediti Valentino Rossi, aktualni sedmerostruki svjetski prvak. Priliku će iz drugog plana tražiti Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Loris Capirossi i Chris Edwards.

Navijači koji su pokisli kao nikad u životu nadaju se da bi utrka iz drugog pokušaja ipak mogla biti uspješno odvezena.



dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije