Nova sezona Formule 1: Svi vozači, osoblje, ali i svi gosti morat će biti vakcinisani

2
Hina
Nova sezona Formule 1: Svi vozači, osoblje, ali i svi gosti morat će biti vakcinisani
Foto: Formula 1 / Novi, radikalno promijenjen dizajn bolida

Svi vozači koji će se natjecati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 sljedeće sezone, kao i svi oni koji će bilo kojim poslom ili nekim drugim razlogom morati boraviti u prostoru boksova na utrkama, morat će biti vakcinisani protiv infekcije COVID-19, saopćili su u ponedjeljak iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju.

"F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno vakcinisani i neće priznavati nikakve iznimke", objavio je glasnogovornik.

Obaveza se odnosi na sve radnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe koje nerijetko koriste priliku da se nađu u središtu akcije ovog visokooktanskog spektakla.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Odluka o obaveznom vakcinisanju dobila je 'zeleno svjetlo' još u decembru na sastanku Svjetskog odbora za automobilistički sport koji djeluje pod okriljem FIA-e.

Formula 1 bi u sljedećoj sezoni trebala imati rekordne 23 Velike nagrade u svom kalendaru. Nakon što su u posljednje dvije sezone bivale odgođene, ponovo bi se trebale održati Velike nagrade Singapura, Japana, Kanade i Australije.

Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi početi 20. marta Velikom nagradom Bahreina, gdje će ekipe imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije