Nelson Piquet uputio izvinjenje

Radiosarajevo.ba
Nelson Piquet uputio izvinjenje
Otpušteni vozač Renaultove F1 ekipe i jedan od sudionika namještanja prošlogodišnje utrke za Veliku nagradu Singapura, Nelson Piquet prošao je saslušanje u Parizu bez ogrebotine. Zahvaljujući obećanom imunitetu, moći će slobodno nastaviti svoju karijeru usprkos nepobitnoj činjenici da je bio u središtu skandala koji je ponovno potresao svijet Formule 1.

Vezano: Renaultu uslovna kazna od dvije godine

FIA je u ponedjeljak u Parizu kaznila Renault, Flavija Briatorea i Pata Symondsa, a Nelson Piquet se izvukao maksimalnom suradnjom s nadležnim istražiteljima, otkrivši im se pojedinosti namještanja Velike nagrade Singapura.

"Drago mi je da je istraga konačno gotova. Ljudi u Renaultu, uključujući i mene, zaključili su da je bolje da izađemo u javnost s istinom i snosimo posljedice svojih djela. Duboko žalim zato što sam slijedio naredbe i želio bih da to nisam učinio", rekao je Piquet nakon završetka cijelog postupka.

"Moja se situacija u Renaultu pretvorila u noćnu moru. Nakon godina uloženog truda ovisio sam o milosti gospodina Briatorea, čiji je stvarno karakter sada ipak ugledao svjetlo dana. Bio mi je i menadžer i šef. Držao je moju sudbinu u svojim rukama", nastavio je mladi Brazilac.

"Doveo me u poziciju u kojoj nisam mogao odbiti njegov prijedlog. Slušajući njegove komentare poslije mog izlijetanja te njegove izjave u posljednje dvije sedmice, jasno mi je da me jednostavno iskoristio i odbacio".

"Naučio sam nekoliko lekcija tijekom posljednjih godinu dana i shvatio sam što je uistinu važno u životu. Ipak, moja se ljubav prema Formuli 1 nije promijenila, kao ni moja želja za utrkivanjem. Ali svjestan sam da sada opet počinjem od nule", zaključio je bivši vozač Renaulta, čije je mjesto preuzeo Romain Grosjean.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije