Najdraža pobjeda 
Buttona je VN Bahraina

Radiosarajevo.ba
Najdraža pobjeda 
Buttona je VN Bahraina

"Pobjeda u Bahreinu najdraža mi je od svih jer su i Toyota i Red Bull ovaj vikend bili brži od nas. Ne znam gdje su moji inženjeri pronašli dodatne desetinke", rekao je Button pobjednik tri od četiri utrke ovogodišnjeg kalendara Formule 1.

Nakon utrke u Bahreinu Button je bio prezadovoljan ostvarenim rezultatom, ali je isto tako upozorio da je konkurencija znatno napredovala u odnosu na dosadašnji dio sezone.

"Bila je to jako teška utrka za nas. Bio sam na čelu utrke većinu vremena, ali moram priznati da nismo bili tako dominantni kao u prve tri utrke sezone. Nisam siguran što je tačno uzrok tome, ali mislim da su naši konkurenti uspjeli smanjiti razliku u odnosu na nas i možda su čak u nekim segmentima i ispred", rekao je Button.

"Znao sam da je na ovoj utrci start jako bitan, pogotovo jer je Vettel imao više goriva u bolidu. Zadovoljan sam svojim startom, budući da sam na kraju prvog kruga bio treći (startao četvrti iza Vettela). Ponavljam ponovo da je to bila teška utrka, ali sam u njoj uživao", dodao je Button koji je u četiri ovosezonske utrke osvojio 31 od maksimalnih 35 bodova.

Branson s Virginom želi postati veliki sponzor

Britanski milijarder Sir Richard Branson uvijek je znao cijeniti vrijednost novca. Zato u Brawn GP nije ušao mašući milionima, već je uoči prve utrke sezone u Australiji od Rossa Brawna kupio tek mali prostor za logo tvrtke na praznom bolidu. I čekao. Uz najavu da bi s dobrim rezultatima Brawn GP-a mogao ”pojačati” svoj angažman.

Mjesec dana poslije šef i vlasnik tima Ross Brawn dobio je ponudu u kojoj Branson želi postati veliki sponzor, za što je spreman dati veliku lovu.

"Pobjede su tim učinile popularnim i priznajem da više nismo jedini koji s Brawnom pregovaraju", istakao je Branson.

Nema sumnje da će Brawn vlasniku Virgina ipak dati “pravo prvokupa” jer Branson je u tim uložio kad je maloko vjerovao Brawn GP-u.

"Nas zanima višegodišnji ugovor. Želimo stabilnost u iduće dvije ili tri godine", poručio je Ross Brawn.

Branson nema ništa protiv, ali odmah je dodao da se neće razbacivati.

"Ako neko drugi ponudi 'nebulozne' novce, mi ćemo se sigurno povući. Naša je ponuda ona koju si trenutno možemo priuštiti", istakao je Branson, koji je u boksovima promovirao svemirski program svoje kompanije.

"Svemirski brod će biti dovršen do kraja godine, ali onda će uslijediti 18 mjeseci testiranja", rekao je Branson.

Karte za put u svemir u petak su za 200 hiljada dolara kupili vozač Brawn GP-a Rubens Barrichello i legenda sporta Niki Lauda.

"Upravljao sam Boeingom i Airbusom, ali san će mi se ostvariti kada sjednem u kabinu raketoplana", priznao je Lauda.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije