Moto GP: Lorenzu ugrožen nastup (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Moto GP: Lorenzu ugrožen nastup (VIDEO)

Na kvalifikacijskom treningu u Laguni Seci, kalifornijskoj stazi na kojoj se danas vozi Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država, pretkraj je najprije žestoko pao 22-godišnji Španjolac, Rossijev timski kolega iz Yamahe, a zatim i 24-godišnji Australac na Ducatiju, gotovo na identičan način.

Lorenzo je zapravo padao dvaput, ali nakon drugog je pada morao dobiti i zdravstvenu pomoć. Pretrage su pokazale da je djelomično iščašio desno rame, te da je natukao desno stopalo.

http://www.youtube.com/watch?v=k-P8XQIdVd4


Još uvijek nije izvjesno hoće li startati osmu utrku sezone. Nadležna će ga zdravstvena služba još jednom pregledati prije zagrijavanja.

Španac je, unatoč dvjema nesrećama, završio trening s najbrže odvoženim krugom.

Po padovima je i poznat. Lani je, u svojoj premijernoj sezoni u Moto GP klasi, pao je čak sedam puta u tri mjeseca. U Šangaju je izborio četvrto mjesto u utrci koju je počeo sa slomljenim člankom. Povrijedio se također na treningu.

Stoner je pao nedugo nakon Španca na sličan način. I njemu je ukazana pomoć te je iznesen na nosilima, a odmah po završetku kvalifikacijskog treninga rekao je da ga ne boli ništa, te da će sigurno nastupiti. On u utrku kreće treći iz prvog reda.

Tridesetogodišnji Rossi izborio je start s druge pozicije. Utrka počinje u 23 sata po domaćem vremenu.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije