Mosley: Moj mogući nasljednik je Jean Todt

Radiosarajevo.ba
Mosley: Moj mogući nasljednik je Jean Todt

Predsjednik Međunarodne federacije autosportova (FIA) Max Mosley (69) priznao je da je ključnu ulogu u pomirbi FIA-e s Udruženjem timova Formule 1 (FOTA) odigrao Bernie Ecclestone.

Vlasnik licence za takmičenje u Formuli 1, 78-godišnji Bernie Ecclestone, učinio je tako najveći napor da se zaraćene strane pomire taman dovoljno da bi spasili sljedeću sezonu najpopularnijega trkaćeg takmičenja.

"Bernie je uložio jako puno truda da bismo se dogovorili. Bez Formule 1 njegov život jednostavno ne bi bio isti", rekao je Mosley za internet-stranice magazina Auto, motor and sport.

Istom je prilikom Mosley napomenuo kako nije nemoguće da ga na mjestu predsjednika FIA-e zamijeni bivši vodeći čovjek Ferrarijevog F1 tima, Francuz Jean Todt.

Predsjedničko će mjesto Mosley napustiti u oktobru ove godine, nakon završetka sezone.

Luca di Montezemolo, predsjednik FOTA-e i šef Ferrarijevog koncerna, te predsjednik tog talijanskog giganta u Formuli 1, zadovoljan je postignutim dogovorom.

Podsjetimo da je sastanak u Parizu između Udruženja timova Formule 1 (FOTA) i Međunarodne federacije autosporta (FIA) donio smirenje na toj relaciji, te da se neće dogoditi raskol, koji je mogao izrežirati najtamniji scenarij.

"Prevladala je logika. Naši zahtjevi su bili razumni, pošteni i logični. Sretan sam što je prevladala pamet, a ne ludilo", rekao je Talijan i dodao: "Još postoje stvari koje moramo utanačiti i dogovoriti. Ali, opet smo na pravom i dobrom putu."

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije