Monte Carlo: Dvostruka pobjeda Ferrarija, Vettel brži kroz boks

Radiosarajevo.ba
Monte Carlo: Dvostruka pobjeda Ferrarija, Vettel brži kroz boks
/ Foto: Scuderia Ferrari
U Monte Carlu je vožena VN Monaka, šesta utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva vozača i konstruktora Formule 1.

Na subotnjem kvalifikacionom treningu Ferrari je osigurao oba mjesta u prvom startnom redu koja su Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel odbranili nakon gašenja crvenih svjetala na semaforu.

Uslijedila je monotona utrka, ono što ljubitelji F1 zovu "vozić", pri čemu se skoro 40 krugova nije mijenjao poredak s treninga.

Pobjednik je riješen kroz boksove. Drugoplasirani Sebastian Vettel je ranije obavio promjenu guma i nadmudrio timskog druga Kimija Räikkönena.

Kroz boksove je profitirao i Daniel Ricciardo (Red Bull) koji se s petog probio na treće mjesto. Tako su Vettel, Räikkönen i Ricciardo zauzeli mjesta na postolju, a bodove su još osvojili Bottas (Mercedes), Verstappen (Red Bull), Sainz (Toro Rosso), Hamilton (Mercedes), Grosjean (Haas), Massa (Williams) i Magnussen (Haas).

Ukupni poredak: Vettel 129, Hamilton 104, Bottas 75, Räikkönen 67, Ricciardo 52, Verstappen 45, Pérez 34, , Sainz 25, Massa 20, Ocon 19, Hülkenberg 14…

Poredak konstruktora: Ferrari 196, Mercedes 179, Red Bull 97, Force India 53, Toro Rosso 29, Williams 20, Renault 14…

Naredna utrka vozi se 11. juna u Montrealu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije