Massa uskoro u Evropi i na simulatoru

Radiosarajevo.ba
Massa uskoro u Evropi i na simulatoru

Felipe Massa, brazilski pilot Ferrarijevog F1 tima, trenutno se nalazi u bolnici Albert Einstein u Sao Paulu, gdje se u ponedjeljak podvrgnuo novom, četverosatnom operacijskom zahvatu.

Stavljena je Massi titanijska pločica u lobanju, na mjesto gdje ga je, tokom kvalifikacijske utrke za Veliku nagradu Mađarske, pogodila opruga s bolida Rubensa Barrichella, zbog čega je izgubio svijest i udario u zaštitnu ogradu, te završio u budimpeštanskoj bolnici.

Massa je objasnio da je cilj operacije bio nadomjestiti kost lobanje koja mu je odstranjena u Mađarskoj, a bila je u potpunosti smrskana.

"Običan čovjek bez problema može živjeti s time. Kod profesionalnog vozača oporavak je nešto kompliciraniji. To je uostalom i jedini razlog zbog kojega mi ne daju takmičiti se. Osjećam se jednako kao i prije nesreće, pa ću se uskoro zaputiti u Evropu i na simulatoru i kroz vožnju kartinga započeti kako bih potvrdio svoju spremnost", kazao je.

Dodajmo i da su Felipe i njegova trudna supruga Rafaela dogovorili ime za sina kojeg očekuju. Ime će dobiti po ocu.

"Jako sam uzbuđen, očekuje nas prinova u drugoj polovici novembra. Znamo da je dečko, a nazvat ćemo ga Felipe. Mislim da nikada neću zaboraviti 2009. godinu, zbog sudara koji sam imao, ali i činjenice da ću postati otac. Lijepe se stvari događaju i u teškim vremenima", zaključio je Brazilac.

Vezano:
Massa uskoro počinje s treninzima
Massa: Jedva čekam da sjednem za bolid
Massa: Ne sjećam se ničega
Massa napravio prve korake
Massino stanje značajno se popravilo
Massa se budi iz kome (VIDEO)
Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno
VN Mađarske: Massa povrijeđen, Alonso prvi u kvalifikacijama (VIDEO)

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije