Massa uskoro počinje s treninzima

Radiosarajevo.ba
Massa uskoro počinje s treninzima

Ekipa Ferrarija objavila je da neće moći da računa na Felipea Massu do kraja ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Brazilac je u ponedjeljak u Miamiju bio na ispitivanjima na kojima je utvrđeno da liječenje teče dobro. U narednih nekoliko dana će biti izvršena i plastična operacija na Massinoj lobanji, i zato je italijanski tim procijenio da na neće moći da se takmiči do kraja sezone.

"Rezultati ispitivanja su sa oduševljenjem dočekani u Maranelu, jer to znači da će Felipe 100 posto biti spreman za start naredne sezone", kaže se u saopštenju Ferrarija.

Pošto operacija bude obavljena Massa će moći da nastavi sa treninzima, jer je bio primoran da odmara od kraja jula, kada je teško povrijeđen tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske na stazi "Hungaroring".

"Sretan sam zbog ishoda testova. Nakon operacije, za nekoliko dana, konačno ću moči da počnem da treniram da bih se vratio u formu, a potom ću voziti karting. Sada sam samo koncentrisan na početak fizičkih aktivnosti, a o povratku u Formulu 1 još uvijek ne razmišljam", rekao je Massa.

Ferrari bi u naredna dva dana trebalo da odluči ko će voziti uz Kimija Raikonena do kraja sezone, pošto je Luka Badoer bio ubjedljivo posljednji na dvije utrke na kojima je mijenjao Massu. U medijima se Giancarlo Fischella pominje kao glavni favorit za mjesto u timu, ali se u italijanskoj štampi pojavila informacija da je takođe Robert Kubica jedan od najozbiljnijih kandidata.
.
Vezano: Ferrari pokreće program za mlade vozače

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije