Massa se budi iz kome (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Massa se budi iz kome (VIDEO)

Vozač Formule 1 Felipe Massa mirno je proveo proteklu noć i njegovo se stanje poboljšava, izjavio je jutros glasnogovornik mađarske vlade Istvan Bocska za mađarsku nacionalnu televiziju.

Vezano: Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno

VN Mađarske: Massa povrijeđen, Alonso prvi u kvalifikacijama (VIDEO)

Brazilac je frakturu lubanje i potres mozga zadobio na subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske, kada ga je pri brzini od 275 kilometara na sat u kacigu pogodila opruga koja je otpala s bolida njegovog sunarodnjaka Rubensa Barrichella.

Massi je istoga dana operisana glava u mađarskoj klinici AEK, a nakon operacije doktori su ga stavili u umjetnu komu.

"Sve češće se budi i sada je već sposoban aktivno komunicirati, odnosno reagira kada mu se netko obrati. Optimistični smo i vjerujemo da se Massa lagano počeo oporavljati", izjavio je glasnogovornik Bocska.

Dodao je brazilski pilot može micati rukama u nogama, što ukazuje da mozak nije pretrpio teža oštećenja, no više će se znati nakon današnjeg skena glave.

Barichelo:

Nakon svega, stiglo je Barichellovo priznanje koje baca novu svjetlost na nesreću.

"Istina je da sam s amortizerima problem osjetio na subotnjemu, trećem slobodnom treningu. Žalio sam se na auto jer sam osjećao da na ravnim dijelovima staze nije stabilan. Unatoč svim provjerama nismo uspjeli otkloniti problem", ispričao je Barrichello.

Podsjetimo, komad opruge ugrozio je život Barrichellovom sunarodnjaku u Ferrariju Felipeu Massi tokom poslijepodnevnog, kvalifikacijskog treninga za VN Mađarske na Hungaroringu, nakon što je otpao s njegova bolida i odbio se u glavu Brazilcu, probivši mu kacigu iznad lijevog oka.

Radi se o dijelu koji je težak oko 800 grama, te je pri brzini od preko 200 km/h mogao težiti par stotina kilograma. Massi je kaciga spasila život.

http://www.youtube.com/watch?v=hgB3g-TRGA8


fena/sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije