Massa: Ne sjećam se ničega

Radiosarajevo.ba
Massa: Ne sjećam se ničega

Brazilski vozač Formule 1 Felipe Massa dobro se oporavlja nakon teške nesreće prošle subote na Hungaroringu. U ponedjeljak bi trebalo da se vrati u Brazil, a prije toga se obratio i novinarima, prvi put nakon buđenja iz kome.

"Znam da sam sretan što sam živ, ali ponovo ću se utrkivati", poručio je Massa u razgovoru za 'News of the World'.

"Kada sam se probudio iz kome nisam uopće znao zašto sam u bolnici. Počeo sam skidati sa sebe sve one cjevčice, a brat Eduardo me pokušavao spriječiti, tako da smo se odmah posvađali", kazao je vozač Ferrarija.

Massa je zadobio frakturu lobanje i povredu lijevog oka nakon što ga je, tokom kvalifikacijskog treninga za Veliku nagradu Mađarske, usred vožnje u glavu pogodila opruga koja je otpala sa bolida njegovog sunarodnjaka Rubensa Barrichella.

"Ne sjećam se ničega", priznao je Massa koji je uvjeren da bi pobijedio u Mađarskoj.

"To je bila moja utrka. Nisam mogao vjerovati kad su mi rekli da je Hamiltom pobijedio, a moj timski kolega Raikkonen bio drugi", izjavio je.

Massu je u subotu u bolnici posjetio i Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak, koji će ga mijenjati do konačnog oporavka.

"Pričali smo tri sata i sada mi je puno lakše. Iznenađen sam Felipeovim stanjem budući da se nesreća dogodila prije samo sedam dana", kazao je Schumacher.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije