Massa najbrži na trećem slobodnom treningu u Istanbul Parku

Radiosarajevo.ba
Massa najbrži na trećem slobodnom treningu u Istanbul Parku

U nedjelju se na stazi u Istanbul Parku vozi utrka VN Turske. Najbrži na slobodnim treninzima bili su Rosberg, Kovalainen i Massa.

Masa najbrži prije kvalifikacija

Felipe Massa probio se na vrh poretka na posljednjim slobodnim treninzima. Iako je Brazilac ostvario tek 39 hiljadinki bolje vrijeme u odnosu na drugoplasiranog Jarna Trullija, pokazao je kako možda postoji šansa za još jedan dobar rezultat Ferrarija na sutrašnjoj utrci.

Timo Glock završio je na trećem mjestu ispred Kazukija Nakajime, Roberta Kubice, te Brawnovog dvojca, Rubensa Barrichella i Jensona Buttona. Nico Rosberg, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, popunili su prvu polovicu poretka.

Drugi slobodni trening

Najbrži vozač na drugim slobodnim treninzima na Istanbul Parku bio je Heikki Kovalainen, koji je uz minimalni zaostatak od 6 hiljadinki sekunde završio ispred Fernanda Alonsa i Roberta Kubice.

Kazuki Nakajima, koji se pred kraj sesije izvrtio u posljednjoj šikani nakon neobičnog naguravanja sa Giancarlom Fisichellom, završio je na četvrtom mjestu ispred Sebastiana Vettela, Jarna Trullija i Nice Rosberga. Rubens Barrichello, Mark Webber i Nelson Piquet popunili su gornji dio poretka.

Ferrarijevi vozači, Felipe Massa i Kimi Raikkonen, imali su pritužbe na mekše Bridgestoneove gume, te su naposljetku završili na 11. i 15. mjestu.

Prvi slobodni trening pripao Rosbergu

Nico Rosberg preuzeo je vodeću poziciju iz ruku svjetskog prvaka, Lewisa Hamiltona, na prvim slobodnim treninzima u Turskoj.

Nijemac je postavio 0.311 sekundi bolje vrijeme u odnosu na Britanca, koji je veći dio vremena proveo na vrhu poretka. Na trećem mjestu završio je Jarno Trulli, kojeg prate Sebastian Vettel i Felipe Massa.

Najbolji u svjetskom poretku Jensona Button završio je tek na jedanaestoj poziciji.

Zbog prašnjave staze, nemali broj vozača je imao manja proklizavanja i izvrtanja. 20 minuta prije kraja, treninzi su prekinuti zbog rastrganog dijela umjetne trave na izlazu iz prvog zavoja. Sucima je za rješavanje problema bilo potrebno oko pet minuta, nakon čega su treninzi ponovno nastavljeni.

F1-hr.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije