Massa: "Nadam se povratku u Brazilu"

Radiosarajevo.ba
Massa: "Nadam se povratku u Brazilu"

Felipe Massa sebi je već odredio mogući rok za povratak u Formulu 1. Najdraže bi mu bilo vratiti se pred svojom publikom, ali posljednju će riječ ipak imati njegovi liječnici.

Da je Felipe Massa na dobrom putu oporavka potvrđuju i njegove nedavne izjave. Više ne razmišlja hoće li se ponovno sjesti za upravljač Ferrarija, nego samo kada će to učiniti. Massu su iz bolnice u Sao Paolu prije dvije sedmice otpustili na kućnu njegu, a oktobar uopšte nije daleko.

"Ne mogu dočekati povratak utrkivanju. Nadam se da ću se vratiti na Velikoj nagradi Brazila. No, ne odlučujem ja nego liječnici - ja im samo moram pokazati da sam spreman", izjavio je Felipe Massa.

Brazilac će prije povratka morati proći i liječnički pregled Svjetske automobilističke federacije, na kojemu će poseban naglasak biti stavljen na njegovo lijevo oko, koje je stradalo u sudaru s oprugom iz bolida Rubensa Barrichella.

"Mislim da ću prvo napraviti nekoliko krugova na kartingu. Potom ću otići u FIA-u po dopuštenje da se vratim Formuli 1", prepričao je Massa svoje planove.

Još se jednom osvrnuo na sam trenutak budimpeštanske nesreće: "Stvarno nisam vidio tu oprugu. Nisam ništa vidio, jednostavno me udarila i ja sam zaspao. Na snimci se čini da pomičem ruke, ali kao da to nisam bio ja".

Zahlađenja prijateljskih odnosa s Barrichellom, jasno, neće biti: "Nema govora o tome. Rubens uopšte nije znao da sam ja iza njega. Dobri smo prijatelji, opruga je mogla doći od bilo koga".

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije