Massa: Mogao bih se vratiti još ove sezone

Radiosarajevo.ba
Massa: Mogao bih se vratiti još ove sezone

Brazilski F1-pilot Ferrarija Felipe Massa (28) izjavio je novinarima da on ne bi apsolutno isključivao mogućnost da se još ove sezone vrati na pistu.

"Mislim da to nije nemoguće, naprotiv, još se svašta može dogoditi. Teško je, ipak, na to pitanje dati pouzdan odgovor u ovom trenutku", prenosi izjavu svjetskog doprvaka iz prošle sezone talijanski list Gazzetta dello Sport.

Prije dva je mjeseca Massa preživio tešku nesreću na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu. Tokom kvalifikacijskog treninga u glavu mu se odbio odlomljeni komad opruge s bolida Rubensa Barrichella (BrawnGP).

Vezano: Massa vozio karting (VIDEO)

Massa: Zašto se nije raspravljalo o konačnim rezultatima V.N. Singapura?

Izlijetanje Nelsinha Piqueta na prošlogodišnjoj utrci za Veliku nagradu Singapura još uvijek podiže prašinu u Formuli 1. Sada se javio i Felipe Massa koji je prošle sezone naslov izgubio za svega jedan bod od Lewisa Hamiltona kontroverznim propuštanjem Hamiltona u posljednjim trenucima utrke u Brazilu.

Massa se s razlogom pita zbog čega se nije raspravljalo o konačnim rezultatima utrke u Singapuru.

"Maknuli su Flavija i misle da je time sve riješeno. Nije to dobro, možemo svjedočiti na nogometnom primjeru. Juventus je imao pomoć sudija, njegovi rezultati su obrisani i izbačen je iz takmičenja. Isto se dogodilo i nekim drugim klubovima u drugim prvenstvima. Trebalo se i ovdje razmišljati o nečem sličnom", rekao je Massa.

Međutim, Massa ipak priznaje kako ga ne bi veselio takav naslov. "Bez obzira na sve nije to nešto što vas posebno veseli. Ne bih mogao ići okolo i govoriti kako sam ja prvak, nije to ta draž", kaže Brazilac.

Vezano:
Massa: Jedva čekam da sjednem za bolid
Massa napustio Mađarsku
Massa: Ne sjećam se ničega
Massa napravio prve korake
Massino stanje značajno se popravilo
Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno
VN Mađarske: Massa povrijeđen, Alonso prvi u kvalifikacijama (VIDEO)


totalsport/sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije