Marc Gene: Spreman sam zamijeniti Badoera

Radiosarajevo.ba
Marc Gene: Spreman sam zamijeniti Badoera

Nakon povrede Felipea Masse kada je Michael Schumacher objavio kako se ne može još vratiti zbog problema sa povrede vrata, javnost je očekivala kako će Ferrari predstaviti Marca Genea kao drugog vozača. Iz "propetog konjića" su ipak iznenadili većinu i promovisali Lucu Badoera.

"Protekle sedmice bile su teške za mene. Nadao sam se kako ću nastupiti na Velikoj nagradi Europe na svojoj stazi, bilo mi je teško to prihvatiti", priznao je Gene. Španac je pobijedio na 24 sata Le Mansa i jedan je od Ferrarijevih test vozača te je očekivao kako će dobiti prednost.

Posljednje nastupe u F1 ubilježio prije pet godina dok je Badoer posljednji put vozio prije deset godina, ali to nije utjecalo na odluku Ferrarija.

Gene se, ipak, nada. Badoer nije uopće impresionirao u Valenciji, naprotiv, pa Gene stoji i čeka svoju priliku.

"Što god odluče za Belgiju, poštovaću i prihvatiti. Ukoliko budem nastupio - sjajno, ukoliko ne - ponašat ću se kao i svaki drugi član tima", završio je Gene koji smatra kako je potpuno spreman odmah uskočiti u bolid.

http://www.youtube.com/watch?v=NYuTVajlcnw&feature=player_embedded


sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije