Loeb ipak ne odustaje od F1

Radiosarajevo.ba
Loeb ipak ne odustaje od F1

Sebastian Loeb još uvijek nije odustao od svoje namjere da se okuša u Formuli 1. Usprkos nekoliko otežavajućih okolnosti, francuski vozač ne skriva mogućnost da ga vidimo u elitnom automobilističkom sportu.

Prva mu se prilika nudi u zadnjoj ovosezonskoj utrci. Na Velikoj nagradi Abu Dhabija gdje bi mogao sjesti za volan Toro Rossa, a sljedeće godine svoju šansu vidi u novom timu, USF1.

"Toro Rosso me pitao želim li stvarno uspjeti u Formuli 1. Ja prije svega želim znati ko je zainteresiran za mene, pa je moj poznanik stupio u kontakt s američkim timom", otkrio je Sebastian Loeb.

Pritom je dodao: "Pruži li mi se prilika da nekoliko utrka 2010. godine, a ne budem zauzet obavezama u reliju, zašto ne? Umjesto da se neprestano pitam što bih mogao učiniti u Formuli 1, trebao bih je isprobati i znati na čemu sam".

Međutim, Citroen je ranije izrazio neslaganje s njegovim željama i planira Loebu ponuditi produženje ugovora, koje će Francuz vrlo vjerovatno prihvatiti, a tada će Citroen diktirati uvjete. Osim toga, u reliju mu ništa ne nedostaje.

"Uživam u svom sadašnjem poslu", naglasio je, ali ideja izlaska na stazu Formule 1 sigurno mu je zanimljiva barem jednako kao i onima koji bi ga tamo željeli gledati.

http://www.youtube.com/watch?v=kAGIPVYIhjc&feature=player_embedded


sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije