Liuzzi: Sretan sam zbog pružene prilike

Radiosarajevo.ba
Liuzzi: Sretan sam zbog pružene prilike

Talijanski pilot Vitantonio Liuzzi (28), dosadašnji test-vozač u Force Indiji, zamijenit će sunarodnjaka Giancarla Fisichellu u bolidu indijske F1 tima do kraja sezone.

Vlasnik Force Indije Vijay Mallya odlučio je dati priliku Talijanu nakon Fisichellinog prelaska u Ferrari.

"Vitantonio će dobiti priliku pokazati i svojoj momčadi i publici da je predan, brz i pravi profesionalac. Siguran sam da će je iskoristiti", kaže šef indijske ekipe.

Liuzzi će tako nastupiti pred svojim navijačima u Monzi idućeg vikenda na VN Italije prvi put nakon što je 2007. godine završio sezonu u Toro Rossu.

"Sretan sam što mi je šef pružio veliku priliku. Nastojat ću do kraja sezone uzvratiti s nekoliko bodova", rekao je Liuzzi, koji je u karijeri vozača F1 skupio 39 nastupa za Red Bull i Toro Rosso, te osvojio pet bodova.

"Jedva čekam ponovno se okušati na takmičarskoj razini. Cijenim priliku koju mi je pružio Vijay Mallya, posebno zato što Force India danas ima odličan bolid. Uvjeren sam da možemo nastaviti napredovati", dodao je Talijan.

Fisichella, koji je prešao u Ferrari, Indijcima je pretprošlog vikenda u Belgiji donio istorijski uspjeh tima - drugo mjesto.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije