Kubica: Renault je jedna od opcija

Radiosarajevo.ba
Kubica: Renault je jedna od opcija

Foto: Getty Images

Robert Kubica zahvaljujući svojim vozačkim kvalitetama neće imati problema u potrazi za novim poslodavcem, a rezultat njegove potrage trebao bi biti poznat vrlo brzo - po Renaultovom saslušanju u Parizu.

S obzirom na činjenicu da se BMW Sauber na kraju sezone povlači iz svjetskog prvenstva, Robert Kubica i Nick Heidfeld moraju što prije osmisliti svoje planove za budućnost. Novi se vlasnik još nije izjašnjavao o vozačkoj postavi - što vjerojatno ni neće činiti dok ne bude znao hoće li mu biti dopušten nastup 2010. godine.

Poljski vozač otvoreno priznaje da će prvo pričekati rasplet sage o Renaultovom namještanju utrke u Singapuru. Naime, bude li francuska ekipa kažnjena zabranom nastupa, automatski će ispasti iz Kubičinih misli. U suprotnom, Renault postaje jedan od najozbiljnijih kandidata za Kubičine usluge.

"Zasad nema tačnih naznaka gdje ću završiti, no uvjeren sam da ću ubrzo moći donijeti konačnu odluku. Renault je svakako jedna od opcija, ali prvo moram pričekati rasplet njihovog slučaja. Ali nije jedina opcija, radim i na drugim mogućnostima", otkriva Robert Kubica.

Ipak, nije želio komentirati pojedinosti Renaultove afere: "Iskreno, ne želim razgovarati o tome jer nisam sudionik cijelog slučaja i ne raspolažem nikakvim drugim podacima osim onima koje dobivam iz medija".

Osim Renaulta, u redu za Roberta Kubicu navodno stoji i Williams, koji će vrlo vjerojatno po završetku 2009. godine napustiti tim i krenuti put McLarena ili Brawn GP-a.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije