Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno

Radiosarajevo.ba
Hirurzi Massi izazvali komu, Brazilac stabilno

Nakon što su iz budimpeštanske bolnice AEK, odmah nakon operacije Felipea Masse, izvjestili kako je brazilski vozač dobro, tokom subotnje večeri su se pojavili alarmantna nagađanja.

Navodi pojedinih medija kako se "Massa bori za život" podigli su cijeli sportski svijet na noge. Kako bi smirili javnost iz budimpeštanske bolnice su objavili kako je Brazilac "stabilno i u zadovoljavajućem stanju nakon teške i po život opasne operacije".

Iz Massine ekipe Ferrarija javili su kako "Felipe nije u po život opasnom stanju", dok talijanski mediji saznaju da su hirurzi odlučili umjetno izazvati komu, najvjerojatnije kako ne bi došlo do oticanja mozga.

Massa je nedjelju dočekao na odjelu intenzivne njege, a u bolnici će u roku od jednog do tri dana procijeniti je li došlo do oštećenja mozga. Brazilac će, prema prvim pogledima u budućnost, za oporavak trebati dva do tri mjeseca.

Vezano:
VN Mađarske: Massa povrijeđen, Alonso prvi u kvalifikacijama (VIDEO)

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije