Heidfeld: Neočekivana odluka BMW-a

Radiosarajevo.ba
Heidfeld: Neočekivana odluka BMW-a

Iznenađujuća objava o povlačenju BMW-a iz svijeta Formule 1 zatekla je i jednog od njihovih vozača. Nick Heidfeld nije znao ništa o tom potezu, ali tvrdi da neće odustati od svojih ambicija...

BMW je na vanrednoj konferenciji za medije u srijedu ujutro najavio svoj oproštaj s Formulom 1 na kraju sezone i tako unio novu dozu nemira među ljubitelje elitnog automobilističkog sporta.

"BMW-ova je odluka bila potpuno neočekivana. Žao mi je zbog svih zaposlenika u timu. Bila mi je čast raditi s njima tokom proteklih godina", rekao je jedan od najrelevantnijih vozača za komentar ovog poteza, Nick Heidfeld

Premda je do kraja sezone ostalo još sedam utrka, Heidfeld se odlučio već sada početi pozdravljati sa suradnicima. "Želim im svima zahvaliti na podršci i na svemu što smo postigli". Svoj će dio posla, kaže, pošteno odraditi do kraja: "Dat ću sve od sebe da završimo sezonu što je bolje moguće".

Usprkos povlačenju BMW-a, Heidfeld nema namjeru dići ruke od Formule 1. "Neću gubiti iz vida svoju ambiciju da se uspnem na sam vrh. Nastavit ću razgovore o svojoj budućnosti u skladu s novim okolnostima", izjavio je.

FOTA ponudila pomoć timu BMW-a

Udruženje timova Formule 1 (FOTA) promptno je reagiralo po objavi njemačkog BMW-a da se povlači iz svijeta Formule 1 od sljedeće sezone.

FOTA je naime ponudila BMW-u pomoć u želji da njemačka ekipa opstane u natjecanju kojeg je odlučila napustiti jer se našla u financijskim poteškoćama uzrokovanim ekonomskom krizom, te slabijim rezultatima koji ne prate ulaganja u taj sport.

"Povodom objave o povlačenju BMW-a iz svijeta Formule 1 FOTA je odmah sazvala sastanak i nakon konzultacija odlučeno je da se pruži sva potrebna pomoć tom timu kako bi nastavio svoje sudjelovanje u Formuli 1", stoji među ostalim u priopćenju FOTA-e.

Trenutačno vodeća ekipa u poretku konstruktora, Brawn GP, čiji je vozač Jenson Button vodeći u ukupnom poretku vozača, ponikla je na ostacima Honde, japanskog tima koji se povukao uoči sezone zbog istih razloga zbog kojih to želi sada učiniti i BMW.

Čelni ljudi Brawn GP-a, kao i sam šef tima Ross Brawn, u nekoliko su navrata isticali da im je FOTA-ina pomoć bila od presudne važnosti u opstanku u svijetu Formule 1.

sportnet.hr/sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije