Hamilton: Želim bar malo pomrsiti račune Buttonu

Radiosarajevo.ba
Hamilton: Želim bar malo pomrsiti račune Buttonu

Još uvijek aktualni svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, svjestan je kako više nema nikakve šanse za obranu naslova, ali polako se, kaže, i pomirio s tom činjenicom.

"Nakon tri uvodne utrke u sezonu bio sam ekstremno bijesan. Zadaš si najviše moguće ciljeve, a svjestan si da si kilometrima daleko od njih. Razočaranje je i dalje veliko. Mogao bih ponekad eksplodirati, poput vulkana. Sada sam se, ipak, malo smirio, nije više kao na početku", rekao je Hamilton za Bild te pojasnio kako mu je u Barceloni, koja je peta utrka u sezoni, postalo jasno kako ima nekonkurentan bolid.

"Tada mi je postalo kristalno jasno i od tada sam i opušteniji. To ne znači da sam prekrižio sezonu. Ne, sada imam novi cilj - još je 10 utrka do kraja sezone i želim makar ponekad pomrsiti račune Jensonu Buttonu. Želim si do kraja sezone jednu pobjedu, ili barem jedan plasman na podij. To će mi spasiti sezonu".

Na pitanje kako bi izgledao bolid koji bi on sam sastavljao, Hamilton je odgovorio:

"Volio bih auto s karakteristikama BrawnGP-a, koji je konstruirao Ross Brawn. Uzeo bih i Mercedesov motor koji BrawnGP ima, te bih dodao samo KERS. Prelakirao bih ga u boje McLarena", nasmijao se Hamilton te opovrgnuo napise kako je ljubomoran na Jensona Buttona.

"Nisam zaista. Jenson ovo zaslužuje. Godinama se vozio u mediokritetskim bolidima. I o Sebastianu Vettelu kao vozaču mislim jako dobro. Ima samo 21 godinu, a već je pobijedio u tri utrke. Teret koji nosi mora da je ogroman. Sigurno osjeća pritisak cijele Njemačke, koja u njemu traži novog Michaela Schumachera. Možda će jednog dana postati dostojan tih očekivanja", zaključio je Hamilton.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije