Hamilton zaprijetio odlaskom iz Formule 1

Radiosarajevo.ba
Hamilton zaprijetio odlaskom iz Formule 1

Sunday Times bio je dovoljno uporan da dobije bombu, priču iza kulisa lažnog svjedočenja Lewisa Hamiltona.

Obrušavanje otočnih medija na Hamiltonovu čestitost natjeralo je aktualnog svjetskog prvaka da nazove predsjednika FIA-e Maxa Mosleya i otkrije mu da razmišlja o odlasku iz Formule 1.

Mosleya je zaprepastila Lewisova ljutnja na ljude iz McLarena, koje je okrivio za to da su ga gurnuli u neugodan položaj i uništili mu imidž dobrog dečka koji se samo želi utrkivati.

Max je u dugom razgovoru uspio odgovoriti Hamiltona od napuštanja Formule 1, ali nakon bijesnog poziva Lewisovog oca Anthonyja, predsjednik Svjetske automobilističke organizacije učinio je presedan i dopustio Hamiltonu obraćanje javnosti iz press sobe FIA-e. Povlastica koju je dobio malo koji vozač u istoriji.

Šef McLarena Martin Whitmarsh, kojeg posljednja dva dana Britanci pritišću da podnese ostavku, demantirao je cijelu priču:

"Razgovarao sam s Anthonyjem, rekao mi je da Lewis nije pričao s Mosleyem."

Jasno je da šef McLarena polako gubi kontrolu nad timom i da ne dobiva više sve informacije, a još jedna od njih je da Hamilton traži način da ode iz McLarena.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije