Hamilton: Nisam svjetski prvak zbog prevare!

Radiosarajevo.ba
Hamilton: Nisam svjetski prvak zbog prevare!

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton odbacio je tvrdnje kako nije zaslužio prošlogodišnji naslov nakon što je na vidjelo izašlo kako je utrka u Singapuru bila namještena.

Vezano: Renault priznao krivicu?

Najmjerno izlijetanje Nelsinha Piqueta na Velikoj nagradi Singapura prošle godine izašlo je nedavno u javnost i potreslo sve koji su oko Formule 1. Ta je utrka mogla mnogo toga promijeniti, pa tako i donijeti naslov prvaka Lewisu Hamitonu.

U Singapuru je slavio Fernando Alonso, a da nije bilo Piquetovog izijetanja pobjedu bi vjerojatno odnio Felipe Massa koji je doživio nesreću nakon izlaska safety cara na stazu i tako pao na 13. poziciju. Podsjećamo, Massa je naslov svjetskog prvaka izgubio za svega jedan bod upravo od Hamiltona i to kontroverznim prolaskom Britanca u posljednjoj utrci u Brazilu pokraj Time Glocka.

"Ja sam zasluženo svjetski prvak i ne zanimaju me te priče. Zasluženo sam na svoj bolid dobio broj jedan i posve sam ga opravdao. Sjećam se utrke u Singapuru. Dosta sam razmišljao o konačnom raspletu utrke i na kraju sam bio zadovoljan što sam na postolju. I ja sam bio prošle godine oštećen u nekoliko navrata kaznenim bodovima, a u mom naslovu nema mrlje", tvrdi Hamilton.

Ne postoji šansa da će se rezultati prošlogodišnje utrke u Singapuru mijenjati jer su sve žalbe morale biti predane do novembra prošle godine.

sportnet.hr/sportal.hr//radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije