Hamilton i Massa priznali kapitulaciju

Radiosarajevo.ba
Hamilton i Massa priznali kapitulaciju

Nakon VN ŠpanijeLewis Hamilton je priznao: "McLaren u ovom trenutku nema bolid koji može zadržati naslov prvaka F1."

Čak i uz znatne promjene i poboljšanja njegov automobil MP4-24 i dalje je zaostaje za bolidima Brawna, Red Bulla pa čak i Toyote. Hamilton je u Španiji zauzeo tek, za njega mizerno, 9. mjesto.

"U ovom trenutku nemamo dovoljno dobar automobil koji bi bio konkurentan. Unatoč tome, ekipa je napravila odličan posao i zapravo svake sedmice rade odličan posao. I dalje nas krasi visok moral", pokušao je opravdati svoje mehaničare Britanac.

Sljedeća utrka na rasporedu vozi se u Monacu, pa se Hamilton nada da se u kneževini brzina neće toliko doći do izražaja...

"Nadamo se da će u Monacu biti bolje. Tamo nema tako brzih dionica koje su nam u proteklim utrkama oduzimale puno vremena. Veselim se jako toj utrci."

Massa: Prvak je već odlučen

Gotovo identično razmišlja i prošlogodišnji doprvak Felipe Massa koji je u Španijij ubilježio tek prve ovogodišnje bodove. I on smatra da je utrka za prvaka već odlučena, a da je njegov Ferrari miljama iza Brawna i Buttona, odnosno Barrichella.

"Moramo biti realni, nakon pet utrka oni su osvojili četiri. I da se znatno poboljšamo, opet ih je nemoguće uhvatiti", rekao je razočarani Massa koji ipak optimističnije gleda prema nastavku sezone.

"Ovaj bolid je puno, puno bolji od onog kojeg sam vozio prije nekoliko utrka. Stvarno se može primijetiti veliki korak naprijed i to je veliko ohrabrenje pred nastavak takmičenja."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije