FOTA još uvijek planira novo prvenstvo

Radiosarajevo.ba
FOTA još uvijek planira novo prvenstvo

Iako se smatralo kako su FIA i FOTA zakopale svoje ratne sjekire nedavnim primirjem u Parizu, posljednji dopis Maxa Mosleya, predsjednika Međunarodne automobilističke federacije, ponovno je zaoštrio odnose s timovima, te budućnost Formule 1 stavio u veliku neizvjesnost.

Mosley je timove koji su prvotno predali uvjetne prijavnice za sezonu 2010., obavijestio kako, usprkos tome što se nalaze na službenom popisu prijavljenih za predstojeće prvenstvo, zapravo nemaju osigurano mjesto. Očekivano, ovakva je novost šokirala timove i javnost, te potaknula FOTA-u da oživi planove o pokretanju novog, vlastitog prvenstva.

Iako su predstavnici timova potvrdili da planovi pokretanja novog prvenstva još uvijek postoje, jasno su dali do znanja kako će pokušati spasiti Formulu 1, čija budućnost ovisi o potpisivanju novog Concordeovog sporazuma. Vjeruje se kako će FOTA od sada, umjesto samo s FIA-om, na osiguravanju budućnosti Formule 1 raditi isključivo u suradnji s vlasnikom komercijalnih prava sporta - CVC-om.

f1-hr.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije