Fisichella: Žao mi je što nisam osvojio niti bod

Radiosarajevo.ba
Fisichella: Žao mi je što nisam osvojio niti bod

Novi vozač Ferrarija Giancarlo Fisichella u svom prvom nastupu za ekipu propetog konjića završio je na devetom mjestu, jedno mjesto iza liste koja dobija bodove.

Talijan se žalio i na mali vremenski period u kojem se privikavao na novi bolid, te je u jednom od treninga značajno oštetio novu crvenu vozilicu.

Naime, Giancarlo je izletio je na proslavljenoj Parabolici i udario u zid što mu je potpuno uništilo prednji dio bolida koji je kranom udaljen sa staze.

Nešto bolje je prošla njegova prva utrka u novom bolidu.

Fisichella je prepričao početak svoje karijere u Ferrariju: "Na startu sam uspio napredovati za nekoliko mjesta. Potom sam imao neugodan trenutak sa Sebastianom Vettelom, koji me zatvorio, i to je bio jedan od odlučujućih trenutaka moje utrke".

"Šteta je što nisam osvojio poneki bod. Ali dao sam sve od sebe i zadovoljan sam cjelokupnim vikendom. Izlijetanje na trećem slobodnom treningu koštalo me je koncentracije prije kvalifikacija, a da sam bio bolje pozicioniran na startu, mogao sam završiti među prvih osam", smatra Talijan.

Barrichello: "Bez problema sa Sutilom"

"Sretan sam što sam ponovno izborio pobjedničko postolje, premda mi je ovoga puta trebala i oveća doza sreće", neuobičajeno je zadovoljan bio Finac prisjećajući se nesreće Lewisa Hamiltona u zadnjem krugu utrke. "Mislim da tim rezultatom mogu biti zadovoljni i moja ekipa i navijači", dodao je.

Potom se osvrnuo na start Velike nagrade Italije: "Čak i da sam prestigao Hamiltona, rasplet bi bio jednak". Naime, materijala za više jednostavno nije imao: "Žao mi je što se nisam mogao boriti za pobjedu, no nismo dovoljno brzi. Morali smo se osloniti na izbor strategije".

Adriana Sutila u Force Indiji nije doživljavao kao veliku prijetnju: "Nisam imao problema u obračunu s njime. Znao sam da ne smijem griješiti i da će Ferrarijev bolid riješiti ostalo. Bilo mi je teže na tvrđim gumama".

Hamilton pokazao da je još uvijek 'zelen'

Lewis Hamilton završio je svoj nastup na Velikoj nagradi Italije nekoliko zavoja prije kraja zabijanjem u ogradu, nakon potpuno nepotrebnog forsiranja kojim je pokazao da je još uvijek neiskusan vozač, bez obzira što ima naslov svjetskog prvaka...

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nije dočekao kraj utrke na Velikoj nagradi Italije, voženoj u nedjelju u Monzi. Samo nekoliko zavoja prije kraja Britanac se zabio u ogradu, nakon potpuno nepotrebnog forsiranja i lova za Jensonom Buttonom, kojeg nikako nije mogao stići.

"Vozio sam svaki krug kao da je kvalifikacijski. To se na kraju moglo i očekivati. Nismo bili dovoljno brzi da pariramo Brawnu pa sam morao forsirati. Bolid je bio dobar, ali nedovoljno brz. Mogu se samo izviniti navijačima i timu", izjavio je za BBC Hamilton nakon utrke.

"On je takav. Razočarani smo što smo izgubili treće mjesto, ali Lewis je takav. On je forsirao do kraja", stao je u njegovu odbranu Martin Withmarsh, šef McLarena.

Iako se zaletio u ogradu velikom brzinom nakon što je izgubio kontrolu na izlazu iz prethodnog zavoja, Hamilton je izašao iz bolida bez povreda.

Ipak, ovime je pokazao da je još uvijek 'zelen' i da iako ima titulu svjetskog prvaka još uvijek donosi neracionalne odluke, kao što je bila ova: voziti na rubu izlijetanja da bi prestigao nekog tko je evidentno brži od njega.

http://www.youtube.com/watch?v=wbvBiJRwEu8


sportnet.hr/dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije