Fisichella prešao u Ferrari

Radiosarajevo.ba
Fisichella prešao u Ferrari

Giancarlo Fisichella svoju je sjajnu predstavu na Velikoj nagradi Belgije okrunio današnjim prelaskom u Ferrari, za koji će voziti do povratka Felipea Masse na stazu. Time je ispunio svoj životni san...

Giancarlo Fisichella doživio je vjerojatno svoju sedmicu iz snova. Nakon što je u Belgiji nejakoj, ali vrlo ambicioznoj Force Indiji donio prvi pole position u istoriji, te prvi plasman u bodove - i to odmah na pobjedničko postolje - u četvrtak je postao drugi vozač Ferrarija.

Ključnu je ulogu u tom transferu odigrala upravo Force Indijia, odnosno šef Vijay Mallya, koji je Fisichellu važećeg ugovora oslobodio prije svega snagom obične dobre volje. "Želim naglasiti da s Ferrarijem nije bilo nikakvog financijskog dogovora", izjavio je Mallya.

"Svakom je talijanskom vozaču mjesto u Ferrariju životni san, a Giancarlo nije izuzetak. Niko im ne bi trebao stati na put. Osim toga, Talijan u Ferrariju s izglednim šansama za dobar rezultat na utrci u Monzi je odlična priča za Formulu 1, pogotovo u ovim teškim vremenima", nastavio je Indijac.

"Fisichella si je vjerojatno osigurao dugoročnu budućnost u Ferrariju, a mi smo mu zahvalni na proteklih godinu i pol dana te prvim bodovima", zaključio je.

Sve se odigralo vrlo brzo: jučer je potvrđeno da se Felipe Massa ove godine ipak neće vraćati na stazu, a Ferrari je u manje od 24 sata kontaktirao Fisichellu i postigao dogovor kojim je ne posebno uvjerljiva epizoda Luce Badoera postala dio istorije. Tome je djelomično sigurno pridonio i Fisichellin odličan rezultat na Velikoj nagradi Belgije.

Fisichellu će u Force Indiji vjerojatno zamijeniti test-vozač Vitantonio Liuzzi, premda indijska ekipa zasad još nije potvrdila novo ime za svojim upravljačem.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije