Fisichella: Meni je ovaj rezultat čudesan

Radiosarajevo.ba
Fisichella: Meni je ovaj rezultat čudesan

S velikim ambicijama ulazi Giancarlo Fisichella u nedjelju, u Veliku nagradu Belgije, 12. utrku Formule 1 ove sezone, nakon što je izborio najbolju startnu poziciju na Spa-Francorchampsu.

Vezano: Fisichella iznenadio na kvalifikacijama

Ovaj 36-godišnji talijanski pilot došao je do svoje 4. najbolje startne pozicije u karijeri, a svojoj je momčadi Force Indiji donio prvi pole-position u njenoj povijesti, ujedno i veliku mogućnost da nakon 29 utrka dođu do bodova.

"Ovo je nevjerojatno, nisam očekivao pole-position, pogotovo ne nakon slabih rezultata sa slobodnih treninga. Jutro smo proveli otklanjajući probleme, bolid je bio mnogo bolji, pa je sve i ispalo iznad svih očekivanja. Očekivao sam da ću biti kompetitivan, ali da ću osvojiti najbolje startno mjesto to nisam. Meni je ovaj rezultat čudesan", rekao je Fisichella, kojem je ovo prvi pole-position od Velike nagrade Malezije 2006.

"Jedva čekam utrku, ulazim u nju pun samopouzdanja. Ovo mi je jedna od najdražih staza, na njoj sam postigao neke dobre rezultate. Drago mi je, sretan sam zbog sebe, tima, tehničara, baš svih. Svi su oni odradili velik posao, veliki korak prema naprijed", završio je Talijan.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije