Fisichella: Ferrari je moja životna ambicija

Radiosarajevo.ba
Fisichella: Ferrari je moja životna ambicija

Talijanski vozač Giancarlo Fisichella novi je član slavnog Ferrarija, a po selidbi u Maranello nije zaboravio zahvaliti svom dojučerašnjem šefu što mu je omogućio potez koji je želio povući tokom cijele svoje karijere...

Vezano: Fisichella prešao u Ferrari

Teško da u svijetu Formule 1 postoji sretniji vozač od Giancarla Fisichelle. Vodeći u ukupnom poretku Jenson Button osjeća kako se njegova prednost topi, prvi izazivač Sebastian Vettel više nema nadmoćan bolid, a Kimi Räikkönen ionako nije vidljivo sretan ničime osim uzastopnim pobjedama.

Fisichella je u međuvremenu postao pravi hit i prvo ime Velike nagrade Belgije, a samo nekoliko dana kasnije ispunio je svoj životni cilj i pridružio se talijanskom Ferrariju. Sve ostalo što napravi do kraja sezone bit će mu samo dodatna nagrada.

"Istina je da je volan Ferrarija oduvijek bio moja životna ambicija", nije Fisichella skrivao zadovoljstvo.

No, nije propustio zahvaliti Vijayu Mallyji što ga je pustio iz Force Indije, za koju je bio vezan ugovorom. "Vrlo sam mu zahvalan što mi je omogućio da sjednem u Ferrari. Bio je to iznimno velikodušan potez", rekao je Fisichella.

"Nadam se da sam pomogao Force Indiji u razvoju i da smo zajednički krenuli dobrim putem na kojemu će ostvariti svoje ciljeve. Sada su konkurentna ekipa i želim im sve najbolje", dodao je Talijan, koji je prvom startnom pozicijom i potom drugim mjestom u samoj utrci donio Indijcima najbolji rezultat u povijesti.

36-godišnji Fisichella će do kraja sezone voziti uz Kimija Räikkönena i mijenjati ozlijeđenog Felipea Massu. U karijeri je branio boje Renaulta, Saubera, Jordana, Benettona, Minardija te Force Indije, a u 226 dosadašnjih utrka osvojio je ukupno 275 bodova.

Debitirao je u Australiji 1996. godine, tri je puta pobijedio, a na pobjedničko postolje penjao se ukupno 19 puta.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije