Ferrari u potrazi za dobitničkom formulom

Radiosarajevo.ba
Ferrari u potrazi za dobitničkom formulom

Vozač Ferrarija i svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine Kimi Raikkonen otkrio je koju će strategiju njegov tim isprobati na slobodnom treningu u petak uoči 4. ovosezonske utrke, Velike nagrade Bahraina.

"Ja neću koristiti KERS (sistem preraspodjele kinetičke energije) na treningu, dok će Felipe Massa koristiti. Želimo usporediti rezultate s KERS-om i bez njega, vidjeti što time dobivamo, a što gubimo. Na osnovu toga ćemo donijeti odluku kako krenuti u službeni trening i kasnije u utrku", rekao je Raikkonen.

Ferrari je nakon tri odvožene utrke ove sezone ostao bez bodova. Najlošiji je to rezultat tima od 1981. godine. Na prve dvije utrke sezone, VN Australije i Kine, Ferrari je koristio KERS, a na posljednjoj VN Malezije nije, ali se ništa bitno nije promijenilo.

Drugi Ferrarijev vozač Felipe Massa nada se da će upravo nedjeljna utrka u Bahrainu biti prekretnica sezone za njegov tim.

"Nikad ne reci nikad, ali sigurno je da neće biti lagano. Vjerujem da možemo imati uspješnu utrku. Neću govoriti o pobjedi, ali vjerujem da možemo biti kompetitivni i osvojiti dosta bodova. Moramo napokon krenuti u prvenstvo, budući da to još nismo učinili."

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije