Ferrari se vraća: Drugi put u karijeri Charles Leclerc ima pole position

Radiosarajevo.ba
Ferrari se vraća: Drugi put u karijeri Charles Leclerc ima pole position
Foto: EPA-EFE / Charles Leclerc

Jedan je uspio, drugi nije. Ipak, Ferrariji su prvog dana vikenda na kvalifikacijama za Veliku nagradu Austrije izgledali moćno i brži od Mercedesa. Charles Leclerc sutra će startati iz prvog startnog reda i to sa vodeće pozicije.

Sebastian Vettel mu se mogao lako priključiti u prvom startnom redu, barem ako je suditi po rezultatima u prvoj i drugoj vožnji. Ipak, mehaničari su napravili pogrešku i zbog toga Vettel nije mogao ni voziti u trećem krugu kvalifikacija. S obzirom na to da je Kevin Magnussen kažnjen zbog mjenjača Nijemac će sutra startati sa devete pozicije.

Drugi će startati aktuelni šampion i vodeći u poretku Lewis Hamilton, ali samo ukoliko ne bude kažnjen zbog incidenta sa Raikonenom u prvom krugu kvalifikacija. Slijede Verstapen, Bottas, Norris je peti, Raikonen šesti, Giovinazzi u drugoj Alfi sedmi, Gasly osmi, te već pomenuti Vettel i Magnussen deveti i deseti.

U ukupnom poretku Mercedes je već dobro odmakao. Hamilton je prvi sa 187 bodova, slijedi njegov klupski kolega Bottas sa 151, a potom Vettel 111, Verstapen 100 i Leclerc 87. Prvi sljedeci ima 37. Pierre Gasly iz Red Bulla. U poretku konstruktora Mercedes ima 338, a Ferrari 198 bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije